Brede School Piet Hein

De nieuwe brede school ligt op de grens van de overkapping over de A9 die de komende jaren gerealiseerd gaat worden. Als gevolg van het hoogteverschil sluit de buitenruimte van de twee lange zijden op een verschillende verdieping aan.

In het hart van de school vormt een tribunetrap de overgang tussen de buurtkant enerzijds en de parkkant aan de andere zijde. De tribunetrap gaat over in een ruim trappenhuis.

De clusters met klaslokalen van de basisschool en de BSO liggen rond speel- en werkhallen gegroepeerd. Er zijn plekken ingericht voor diverse manieren van leren en samenwerken. Op de begane grond ligt het kinderdagverblijf Kinderrijk met drie groepen. Op de tweede verdieping ligt een cluster met gymzaal en kleedruimtes.

De school leest als een compositie van in elkaar geschoven volumes en heeft aan elke zijde een herkenbaar gezicht. Het roodbruine metselwerk met blauw geglazuurde details en spekbanden geven de school een rijke uitstraling.

opdrachtgever: Gemeente Amstelveen
gebruikers: Piet Heinschool en Kinderrijk
ontwerp landschap en buitenruimte: wUrck
fotografie: Robert Jockin