Bureau

Cita architecten werkt aan een divers portfolio, van private woning tot schoolgebouw en zorgvoorziening. Met vakmanschap en enthousiasme werken we aan gebouwen waar mensen graag verblijven. Ze passen perfect in hun omgeving, hebben een herkenbare signatuur en mooie details. Het zijn hedendaagse gebouwen die de tand des tijds kunnen.... lees meer


Brede School Roelof Venema in Amstelveen presenteert zich nadrukkelijk aan de Laan Rozenburg, opent zich naar de wijk en is herkenbaar als een belangrijke voorziening voor de buurt. De langgerekte massa langs de Laan Rozenburg is opgedeeld in drie heldere volumes gescheiden door entrees en trappenhuizen.

Het centrale deel is een prikkelend gebied vergelijkbaar met een stadscentrum. Beweging, ontmoeting, uitwisseling, sport, spel, drama, koken en creëren spelen hier een belangrijke rol. Naast het centrale deel bevinden zich de vier ‘bouwen’ met elk 6 groepsruimten. Waar ruimte is voor instructie, concentratie, werken in kleine groepjes of individueel spelen. De groepsruimte is de veilige basis voor het kind, een soort thuis met een eigen plek, een kastje met spullen, vriendjes en natuurlijk de vertrouwde leerkrachten. Vanuit deze veilige basis kan de wereld ontdekt worden.

Natuurinclusief

Ontwerpen vóór- en mét kinderen

Geschiedenis, sinds 1978.....