sportieve basisschool De Plevier, Hoogvliet Rotterdam

Opdrachtgever: Stichting BOOR

De Z-vorm van de school versterkt de veelzijdigheid van de locatie. Aan de verschillende zijden van het gebouw ontstaan als vanzelf pleinen met verschillende sferen die de school verbinden met de buurt, het park en de sporthal.

De Z vorm pakt de richtingen op van de woningen in het buurtje, één been van de Z is uitgebogen en opent in de richting van het park.

Het hart van de school is een levendig binnenplein waar de onderwijsclusters en alle belangrijke voorzieningen samenkomen.  In dit centrum liggen twee belangrijke entrees, één aan de buurtzijde en één aan de parkzijde.

De Z vormige school manifesteert zich met een kop aan de buurtzijde en aan de parkzijde. Het centrum is open, binnen en buiten lopen vloeiend in elkaar over.