Sportcentrum De Waterlelie, Aalsmeer

Het bestaande Zwembad de Waterlelie is uitgebreid tot en volwaardig sportcentrum. Een nieuwe hoofdentree pakt op efficiënte wijze de routing in het gehele complex aan. Een drietal geschakelde gymzalen werden toegevoegd met een kleine tribune, evenals een teamruimte en een verhuurbare ruimte.
De centrale hal met de ontvangstbalie krijgt een spilfunctie in het sportcomplex. Rond deze hal bevinden zich de kantoorruimten, het sportcafé, het zwembad en de gymzalen. Vanuit de centrale hal is elke functie goed zichtbaar en bereikbaar.
De uitbreiding is opgetrokken in metselwerk met een lijst als bekroning. De hoge gymzalen zijn uitgevoerd in geprofileerde staalplaten. 

Opdrachtgever:   Gemeente Aalsmeer
Gebruiker:   ESA
Fotografie:   Paul Gerlings

Lees verder
Meer tekst